Sayfalar

31 Ağustos 2014 Pazar

Mutfak ve Mobilya Dönüşüm Hikayesi...

Sevgili arkadaşlar, arayı çok uzatmadan elimde biriken işlerle ilgili devam etmek istedim...
 
Geçen yıl kafamın çok daha rahat ve tasasız olduğum inan işleri ile uğraşmak zorunda kalmadığım zamanlarda, sakince ve saatlerce üzerinde düşünüp zaman ayırarak ve keyif alarak mutfağımı yenilemeye kalktım.

 
 
Nerden başlayacağımı bilemedim ama bildiğim iki şey vardı: Birincisi; mutfak duvarına taşınırken alelacele seçerek uyguladığım kağıttan kurtulmak, ikincisi de; yine taşınma aşamasında mutfak masası siparişimizi parasını aldığı halde yapmayarak beni aylarca oyalayan ve sonra da sırra kadem basan mobilyacı yüzünden masa olsun da nasıl olursa olsun diye aldığım Koçtaş masamdan kurtulmak...
Masa güzel ve kullanışlı olmasına rağmen benim yuvarlak masa takıntım devam ettiğinden kendisi ile bir türlü mutlu olamadım, yalnızca zaman geçirdim :)
 
Masayı ben istediğim gibi boyayacağım diye yola çıkıp, sahibinden.com sitesinden, gerçekten evlerine fazla gelen bir aileden yuvarlak açılır kapanır, ortadan ayaklı bir masa aldım hem de komik bir fiyata.. Sonra  masayı ceviz ve kırık beyaz olarak iki renk yapmaya karar verdim. Mobilya boyama konusunda özellikle Turuncuoda'nın postları bana çok yol gösterdi gerçekten. TuruncuOda'ya buradan sevgilerimi göndermek istiyorum.
 
Masamı, taşırken ikiye ayırmak zorunda kaldığımız ve boyama bitmeden birleştiremediğimiz için başlangıçta tek parça iken resmini çekemedim. Bu nedenle aynı masanın benzerinin internette bulduğum görselini kullandım. Masanın tüm yüzeylerini zımparalayarak üst cilasını aldım. Sonra üzerine ceviz vernik uyguladım. Masanın ayağına ise kırık beyaz yağlı boya kullandım. Masanın üzerine ceviz cila sonrası da 3 kat yat verniği geçtim ki suya dayanıklılığı artsın.
 
 
Bu arada masanın yanı sıra, mutfağımda bulunan bir girintiye uygun bir yan servis masası buldum. İlk sahiplerinin İkea'dan alıp ölçüleri yanlış olduğundan hiç kullanmadıkları bu dolabı da masa ile uyumlu olması için aynı boyalar ile aynı şekilde boyadım.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Duvardaki kağıdı sökmek, yapmaktan daha kolaydı açıkçası. Biraz zahmetli, sulu bir işlem ama ilk kez yapmama rağmen çok zor olmadı. Önce yanınıza bir kova su alıyorsunuz, süngeri ıslatıp kağıdı yukarıdan ıslatıyorsunuz. Kağıdı en üstten kaldırdıkça kağıt ve duvar arasına süngerle ıslatıp aynı etiket söker gibi yavaş yavaş aşağıya kadar iniyorsunuz.

 
Duvar için de uzun bir araştırma yapıp, yeşil tonlarında bir renk istediğime karar verdim. Ne çok canlı ne de koyu olmalıydı. Bambu yaprağı rengini seçtim. Dingin bir yeşil oldu... Bu boyadan sonra yeşili daha çok sever oldum :)
 
 

Mobilyalar ve duvar tamamdı ama onları tamamlayacak perde ve halı da daha sade ve dingin olmalıydı. Fon perdelerini tamamen çıkardım, tül olarak da kırık beyaz minik desenli bir tül seçtim. Sağolsun perdeleri her zamanki gibi annemin ali değdi. Uzun bir mutfak olduğundan kısa bir halı kötü duracaktı. Ben de Bauhous'dan döşeme halılarından krem ve sütlü kahve karışık minik desenli bir halı seçerek 1m genişliğinde 4 m boyunda kestirdim.
Perde ve halı da değişip renkler açılınca, mutfak çok da ferah ve dinlendirici oldu.



Bambu yeşiline boyadığım duvarım boş kalınca, duvara ne asacağım, raf mı yapacağım konusunda uzun uzun araştırıp, hepsiburada'da tam mutfağımın tarzına uygun eskitme ve metal karışı duvar raflarını buldum. Önceden antrede olan çok sevdiğim kafes duvar süsünü de asınca, herşey tamam oldu.
 
 




Herşey tamam dedim ama sandalyeler konusunda geçen yıl bir ilerleme kaydedemedim. Sandalye yaptırsam mı, ben alıp boyasam ve kaplatsam mı, yoksa ikinci el alıp kaplatıp boyatsam mı diye çok seçenek üzerinden geçtim ama gönlüme göre bulamayınca bıraktım. Sandalyelerimi 7-8 ay sonra değiştirebildim. Ama resimler değişikliği yaptığım zaman çekildiğinden yeni sandalyelerim  resimlerde yok.

Yeni sandalyelerim  Ikea'dan  "provance " tarzına uygun beyaz arkası çarpraz sandalyeler. Sandalyeler de açık renk olunca,   havası biraz daha değişti mutfağımın.

Yemek yapmanın dışında, kahvemi yudumlayıp gazete kitap okuduğum,  bloğum için postlarımı yazdığım, fotoğraflarımı düzenlediğim hatta oğlumla ders çalıştığım keyifli bir mekan benim için mutfağım..

Kahve içmeye de beklerim...
Sevgiyle kalın,





 

9 yorum:

  1. Tebrik ediyorum harika bir iş çıkarmışsınız men de mutfağımı değiştirmek istiyorum ama sizin kadar cesaretli değilim sanırım... kahve daveti için de teşekkür ederim içmiş kabul ediyorum...
    güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  2. merhaba gelincik zamanı, çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. İnanın bir noktadan başladığınızda gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Kaybedecek bir şey olmuyor, çok para harcamadan yapılabilen değişikliklerdi benim yaptıklarım. İstemek ve başlamak yeterli. Umuyorum istediğiniz değişikliği yapacak gücü en kısa sürede bulabilirsiniz içinizde.

    Sevgiyle kalın,

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş gerçekten de mutfağınızın havası değişmiş, elinize sağlık, takibe aldım ben de beklerim
    mutlugunlugum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Mutlu Günlüğüm. Ben de sizi takip etmekten mutluluk duyarım :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ,elinize sağlık.:) Mobilya yenileme çalışmalarını görünce bayılıyorum, gerçekten az maliyetlede büyük değişiklikler yapılabilir.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Elişi Aşkına :) Ben mobilya değişimini hep çok sevdim ama bir türlü bu boyutta cesaret edememiştim. Bana cesaret veren Sevgili Turuncu Oda olmuştu... Şuanda o mutfağımda oturmuş size yazıyorum, en keyiflisi de bu.. Beğendiğinize çok sevindim.

    YanıtlaSil
  7. valla bravo elinize sağlık :) harika olmuş, darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada takibe aldım sizi, sizi de beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkürler Gülcan hanım, ben de sizin çalışmalarınızı görmek isterim, en kısa zamanda ziyaret edeceğim..

    YanıtlaSil